Een beetje historiek...


De basis voor onze club werd gelegd in 2013. Jack en zijn  schoonzoon Davy reden al een tijdje met de koersfiets. Kris, een kameraad van Davy, zou graag eens meegaan maar had geen koersfiets. Dus, de oude fiets van Davy werd van de zolder gehaald en de trappers er gauw aan gezet. Dan zijn we op een mooie avond een ritje gaan maken maar al snel verloor Kris een pedaal. Geen nood, de pedaal werd er gewoon terug met de hand opgedraaid en dan verder op weg. Maar..... een beetje verder verloor hij ook de andere pedaal. Toch had Kris de smaak te pakken en we zijn blijven gaan fietsen. Al snel sloten er nog enkele vrienden aan, en nog, en nog ....

 

De naam van de club was snel gevonden : " De Losse Pedaal " !

 

In 2014 werd er voor de eerste keer een aansluiting gevraagd bij de Vlaamse Wielerbond. Ook in 2014 werden de eerste sponsors gevonden voor een clubuitrusting.
In 2016 startten we met onze website en de organisatie werd steeds professioneler aangepakt. In 2019 ging onze club over van een Feitelijke Vereniging naar een VZW.
2020 herinneren we ons vooral als het corona-jaar met heel wat geannuleerde ritten en geen clubkampioenschap maar we vernieuwden ook onze clubuitrusting en organiseerden de eerste sponsor-rit. In 2021 startten we onder coronabeperkingen maar met onze 22 leden gingen we er weer tegenaan.  2022 was een sportief jaar met 23 leden. We organiseerden een tof fietsweekend in het heuvelland en er werd slechts 1 rit tijdens het hele seizoen geannuleerd wegens het slechte weer. In 2023 mochten we ons eerste buitenlands lid verwelkomen, vierden we ons 10-jarigjubileum met een ritje heen en weer naar Gent en hadden we een schitterende fietsvakantie in de Voerstreek.

Het seizoen 2024 start op 3 maart 2024.
Met veel plezier schrijven we verder aan dit verhaal .....

 


Hieronder kan je onze statuten vinden.

 

DLP Statutenwijziging Bestaande Vzw Conform WVV 051123
PDF – 264,7 KB 38 downloads